Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Erogén zónák képes leírás - Orgazmus.tlap.hu
részletek »

Erogén zónák - Orgazmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: orgazmus.tlap.hu » Erogén zónák
Keresés
Találatok száma - 4 db
A férfiak erogén zónái

A férfiak erogén zónái

Az erogén zónák szerepe a szexben kiemelkedő. Az erogén zóna a testünk azon része, amelynek a simogatása, csókolgatása, különösen erős szexuális ingert jelent számunkra. Legfőbb erogén zónánk azonban nagyban befolyásolja a vágyat és az izgalmi állapotot. Ez a testrészünk az agy. A szeretkezés nem egy tevékenység, ezért sem lehetséges az agyunk kiiktatása szex közben. Érzéseken alapuló vágy és vonzalom. Az erogén zónák ismerete sokkal több gyönyörhöz juttat bennünket. Az erogén zónák testre szabottak nincs egy általános séma. Mindenki máshol érzékenyebb, mindenkinek vannak a testén olyan pontok, amelyek érintésre vagy csókolgatásra szexuális ingert idéznek elő vagy fokoznak. Hány izgatható pont van a férfi testén? Több mint nyolcvanezer érzékeny idegvégződés és harminc forró pont található a testén.

Erogén zóna

Erogén zóna

Az erogén zónák az emberi test olyan területei, amelyek ingerlése azok fokozott érzékenysége miatt szexuális izgalmat vált ki. Egyéntől függően ez akár a test minden területe lehet, de a férfiak és nők többségének gyakori (és közös) erogén zónáik vannak. Bár a leggyakoribbak egyes bőrfelületek, ezeken kívül például a prosztata a férfiaknál, és a csikló a nőknél szintén erogén zónának számítanak. Általánosságban igaz, hogy a férfiagyra a látvány, a nőkre pedig az érintés hat serkentőbben. Ezeken a területeken a bőr hasonló a közönséges szőrrel borított bőrfelülethez, normális mennyiségű idegvégződést és szőrtüszőt tartalmaz. Ilyen területek például a nyak oldalsó és hátsó része, a hónalj és a test oldalain a hónaljtól a csípőcsontig vonuló rész. Az elmének szintén fontos szerepe van (főként az érzelmekkel kapcsolatos funkcióinak), fogékony az erotikus beszédre, hasonlatokra; az erotikus fantáziákra.

Erogén zónák

Erogén zónák

Amikor az erogén zónákról esik szó, az emberek általában csak azokra a szervekre gondolnak,amelyek orgazmust képesek kiváltani. Erre a későbbiekben még visszatérünk. Az emberi test számos olyan területet tartalmaz, amelyek ingerlése kellemes érzetet kelt. Nagyon fontos ezekről a zónákról tudnunk a vágyat felkeltő előjáték érdekében, amely végül is az orgazmusban csúcsosodik ki. Az orgazmus és a szerelem két külön dolog, de ezek kombinációjából adódnak az érzések, a ragaszkodás és a gyengédség. A prostituálttal kielégülő férfi csak orgazmusban részesül és semmi másban. Megkönnyebbül ugyan, de becsapva érzi magát és nemcsak a kifizetett összeg miatt, hanem azért is mert az aktust szerelem és előkészületek nélkül végezték mindketten. Az egymást szerető férfiak és nők szívesen mutatják ki érzéseiket csókokkal és simogatásokkal, amelyek fontos és nélkülözhetetlen részét képezik az orgazmushoz vezető nemi közösülés során fellépő nagyfokú kéjérzetnek. A nő különösen érzékeny azokra a gyengéd simogatásokra, amelyeket partnere a kezével, szájával, nyelvével vagy akár a fogaival végez. Minél hosszabb ideig vannak izgalomban ezek a másodlagos erogén zónák, annál nagyobb lesz az orgazmus intenzitása. A férfi esetében gyakran teljesebb és tartósabb erekcióra vezet az, ha a nő az előjáték során gyengéden simogatja az erogén zónákat.

Férfi, Női Erogén zónák

Férfi, Női Erogén zónák

A sikeres szexuális élet elengedhetetlen feltétele, hogy mind a nők, mind a férfiak tudatában legyenek annak, hogy mely testrész ingerlése okozza a legnagyobb élvezetet partnerüknek. Már egy ideje tudjuk, és a kutatások is alátámasztják, hogy a férfira a lelki ingerek (különösen a látvány élménye) hatnak serkentőbben, a nőt viszont inkább a testi inger - például az érintés ragadja meg. Nem véletlen, hogy az udvarlás és a szerelmi előjáték az ujjak összekoccanásával, kézfogással kezdődik, szorosabb, bizalmasabb öleléssel folytatódik, majd minél nagyobb bőrfelületek érintkezésében teljesedik ki. Vannak olyan testrészek, bőrfelületek, amelyek különösen hevesen reagálnak az érzéki ingerekre: ezeket nevezzük erogén zónáknak. A külső nem szerveken kívül ilyen - férfiaknál - nőknél egyaránt - az ajkak, a tompor, a mell és a mellbimbó.

igennem
Tuti menü